خرید فارسی بر هیوندای
» مطالب » آشنایی با ابزارآلات » معرفی سنگ فرز و کاربرد‌های آن در صنعت و ساختمان ها
معرفی سنگ فرز و کاربرد‌های آن در صنعت و ساختمان ها
آشنایی با ابزارآلات

معرفی سنگ فرز و کاربرد‌های آن در صنعت و ساختمان ها

بهمن ۴, ۱۴۰۲ زمان مطالعه: 6 دقیقه 160451

در صنعت و ساختمان‌سازی باید به منظور ساخت و یا تغییر وسایل مختلف اقداماتی مانند برش زدن، تراشکاری، پولیش کردن و سایر تغییرات صورت گیرد. انجام این تغییرات به وسیله دستگاه‌های مختلف امکان‌پذیر است که سنگ فرز یکی از بهترین آن‌ها است. سنگ فرز کاربرد‌های زیاد و متنوعی دارد و به انجام هر چه سریع‌تر و بهتر امور مختلف کمک می‌کند. اجزای اصلی دستگاه سنگ فرز، موتور و دیسک هستند که با روشن شدن موتور و حرکت آن، دیسک نیز به حرکت در خواهد آمد. با استفاده از این دستگاه می‌توان به متریال‌های سفت و مختلف از جمله سنگ و انواع فلزات شکل داد و تغییرات لازم را بر روی آن‌ها اعمال کرد. به همین دلیل کارکنان مشاغل مربوط به صنعت ساختمانی و صنایع مرتبط با فلزات، از این دستگاه استفاده زیادی می‌کنند، اما این دستگاه بسیار کارآمد بوده و علاوه بر صنعت، وجود آن برای همه منازل نیز واجب است. ما در این مقاله به معرفی سنگ فرز خواهیم پرداخت، پس برای آشنایی بیشتر با این وسیله کاربردی تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آشنایی با دستگاه سنگ فرز

بهتر است که برای معرفی سنگ فرز ابتدا به تاریخچه ساخت آن بپردازیم که این دستگاه برای اولین بار در سال 1954 در آلمان ساخته شد. دستگاه سنگ فرز، وسیله‌ای است که دارای فرچه‌ها و صفحه سنگ‌های متنوع با کاربرد‌های مختلف بوده که با استفاده از آن می‌توان اموری مانند برش زدن، پولیش کردن، تراشکاری، سمباده زدن و غیره را انجام داد. با استفاده از این دستگاه سرعت انجام کارها بالا خواهد رفت و منجر به سهولت و افزایش کیفیت امور مختلف می‌شود و همچنین مشکل، خستگی و زحمت زیادی برای نیروی انسانی نخواهد داشت.

دستگاه سنگ فرز دارای انواع مختلفی است اما به صورت کلی این دستگاه دو نوع سیمی و شارژی دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارد. امروزه دستگاه سنگ فرز به یکی از کاربردی‌ترین ابزارها در صنایع مختلف تبدیل شده است و قطعاً بدون آن مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد. با قرار دادن گارد بر روی این وسیله کاربردی، می‌توان امنیت آن را افزایش داد و همچنین امکان اضافه کردن دسته برای کاربری راحت‌تر نیز وجود دارد.

تفاوت انواع سنگ فرز

همانطور که در قسمت معرفی سنگ فرز اشاره شد، این دستگاه دو نوع شارژی و سیمی دارد که هر کدام از آن‌ها نیز در مدل‌های مختلف تولید می‌شوند، اما این دو نوع دستگاه سنگ فرز با هم تفاوت‌هایی دارند. دستگاه‌های سنگ فرز شارژی به دلیل داشتن باتری، وزن سنگین‌ترین نسبت به سنگ فرز سیمی دارند اما نکته‌ای که وجود دارد این است که دستگاه‌های سنگ فرز شارژی محدودیتی در حمل ندارند یعنی می‌توان آن‌ها را به نقاط مختلف و با فواصل زیاد نیز حمل کرد و به صورت کلی آزادی حرکت زیادی دارند. اما سنگ فرز سیمی محدودیت دارد و تا جایی می‌توان آن را حمل کرد که طول سیم آن باشد و یا از رابط برای آن استفاده کرد.

قدرت دستگاه سنگ فرز شارژی با استفاده از ولتاژ آن سنجیده می‌شود و بنابراین هرچه ولتاژ دستگاه بالاتر باشد از قدرت بیشتری نیز برخوردار خواهد بود. همچنین قدرت دستگاه‌های سنگ فرز سیمی نیز به توان آن‌ها بستگی دارد و به وات مشخص می‌شود و هرچه توان دستگاه بالاتر باشد، قدرت آن نیز بیشتر خواهد بود. استفاده از سنگ فرز سیمی برای انجام کارهای سنگین و وسایل سفت و سخت مناسب‌‌تر است و این نوع سنگ فرز از نظر قدرت، قدرت بیشتری نسبت به فرزهای شارژی دارد، زیرا مستقیما به منبع برق وصل شده‌اند.

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو سنگ فرز این است که سنگ فرز سیمی را می‌توان به مدت طولانی استفاده کرد اما از سنگ فرز شارژی تنها تا زمانی می‌‌توان استفاده کرد که شارژ آن خالی نشده باشد و بعد از اتمام شارژ، باید برای استفاده مجدد آن را به برق وصل نمود. بنابراین سنگ فرز شارژی و سیمی تفاوت‌های مختلفی با هم دارند که می‌توان با توجه به کاربرد موردنظر خود، بهترین مورد آن را خریداری نمود.

کاربرد دستگاه سنگ فرز

کاربرد دستگاه سنگ فرز

دستگاه سنگ فرز کاربرد زیادی در صنعت و ساختمان دارد و استفاده از آن تاثیر زیادی در تسریع انجام امور دارد. در ادامه کاربردهای عمومی این دستگاه بیان شده است.

اسپیسر چیست؟ انواع و کاربرد آنها
بیشتر بخوانید

• برش متریال‌های مختلف

یکی از کاربردهای عمده سنگ فرز، برش مصالح و مواد مختلف است. این دستگاه به دلیل قدرت بالایی که دارد انواع متریال‌ها، از متریال‌های خیلی نرم تا فلزات و متریال‌های سفت و سخت را برش می‌دهد و قدرت بسیار بالایی نسبت به سایر تجهیزات دارد. در صنایع ساخت فلزات یا ساختمان‌سازی باید اجسام مختلف برش داده شوند که سنگ فرز این وظیفه را به خوبی انجام خواهد داد.

• قابل استفاده برای سنگ‌زنی

سنگ زنی، یکی از کاربرد مهم و اصلی سنگ فرز است. یعنی از این دستگاه برای حذف قسمت‌های زائد سنگ‌ها یا لبه‌های غیرمنظم آن‌ها استفاده می‌شود. با توجه به صفحه تیز و برنده‌ای که دستگاه سنگ فرز دارد، می‌توان سخت‌ترین سنگ‌ها را نیز با آن برش داد و همچنین برای سنگ زنی مکان‌های غیر قابل دسترس نیز مناسب است.

• پولیش زدن

پولیش زدن با استفاده از دستگاه سنگ فرز، با کمک سایر تجهیزات و لوازم جانبی آن صورت گیرد. با استفاده از دستگاه سنگ فرز می‌توان سطح فلزات مختلف را پولیش زد که انجام این کار با استفاده از این دستگاه سریع‌تر و راحت‌تر است.

• تیز کردن

یکی دیگر از کاربردهای سنگ فرز، استفاده از آن برای تیز کردن اجسام و تجهیزات مختلف است. برای مثال در صنایع مختلف مانند صنعت ساختمان‌سازی برای تیز کردن اجسامی از جنس سنگ، می‌توان از این دستگاه استفاده کرد. تیز کردن اجسام مختلف با این دستگاه باعث می‌شود که سطح آن‌هد کاملا تیز، صاف و منظم بوده و لبه نداشته باشد.

• پاک کردن رنگ

حذف و پاک کردن رنگ‌های پوسیده و قدیمی یکی دیگه کاربردهای سنگ فرز است که البته این کار باید با استفاده از صفحه برش سیمی صورت گیرد. حذف رنگ از روی سطوح مختلف با روش‌های دستی و قدیمی کاری خسته‌کننده و زمان بر است اما با استفاده از این دستگاه می‌توان خیلی راحت و سریع همه رنگ‌ها را تمیز کرد.

• پاک کردن زنگ

فلزات با قرار گرفتن در معرض آب و هوا دچار زنگ زدگی می‌شوند که زنگ علاوه بر آسیب به آن‌ها باعث زشت شدن ظاهر فلزات نیز می‌شود. اما با استفاده از سنگ فرز نگرانی از بابت زنگ‌ها وجود نخواهد داشت و می‌توان به راحتی آن‌ها را از بین برد همچنین با استفاده از این دستگاه می‌توان فلز اکسید شده را حذف کرد.

کاربرد سنگ فرز برای فلزات

کاربرد سنگ فرز برای فلزات

مواردی که در معرفی سنگ فرز و کاربردهای آن ذکر شد، تنها کاربردهای عمومی این دستگاه بودند اما این وسیله کاربردهای اختصاصی برای متریال‌های مختلف نیز دارد. دستگاه سنگ فرز به صورت‌های مختلفی در فلزکاری استفاده می‌شود. در ادامه برخی از مهم‌ترین کاربردهای این دستگاه در زمینه فلزکاری بیان شده است.

  • تمیز کردن فلزات یکی از کاربردهای سنگ فرز است که برای از بین بردن کثیفی‌ها، زنگ زدگی، سیمان، رنگ و غیره کاربردی بوده و برای تمیز کردن صفحات صاف می‌توان از یک صفحه پولیش استفاده کرد. سنگ فرزی که دارای صفحه برش سیمی است، می‌تواند همه دوده‌ها را بدون صدمه به فلز از بین ببرد.
  • به منظور برش فلزات نیز می‌توان از دستگاه سنگ فرز استفاده کرده زیرا این دستگاه بسیار قدرت دارد و فلزات سخت را نیز به سرعت برش می‌زند. برشی که با استفاده از سنگ فرز برای فلزات زده می‌شود کاملاً صاف و منظم بوده و دارای لبه یا زائده اضافی نخواهد بود.
  • یکی دیگر از کاربردهای سنگ فرز، پرداخت کردن فلزات است که می‌توان با یک صفحه ساب برای حذف خراش‌ها و از پد پولیش یا بافر برای درخشان کردن فلز استفاده کرد.
  • همانطور که گفته شد سنگ فرز برای تیز کردن تجهیزات مختلف نیز بسیار کاربردی بوده می‌توان وسایل فلزی مانند چاقو را نیز با این دستگاه تیز کرد.

کاربرد سنگ فرز در ساختمان‌ها

یکی دیگر از کاربردهای مهم و عمده سنگ فرز، استفاده از آن در ساختمان‌سازی است. این دستگاه بسیار قوی و پرسرعت بوده و قادر به انجام تغییرات مختلف بر روی مصالح ساختمانی است. در ادامه کاربردهای این دستگاه در ساختمان‌سازی بیان شده است.

  • با استفاده از سنگ فرز و لوازم جانبی مناسب می‌توان ملات قدیمی را از روی سطوح مختلف تمیز کرد که آجرها لب پر نشوند و آسیبی به ظاهر مصالح ساختمانی وارد نشود.
  • یکی از کاربردهای مهم سنگ فرز در ساختمان‌سازی، برش سنگ‌ها، سرامیک و کاشی است که با استفاده از این دستگاه مصالح کاملاً صاف و در اشکال مختلف برش داده می‌شود.

کاربرد سنگ فرز در نجاری

سنگ فرز تنها برای موارد ذکر شده کاربرد ندارد، بلکه می‌توان از آن برای انجام تغییرات مختلف بر روی مصالح نرم‌تر مانند چوب نیز استفاده کرد. به همین دلیل این دستگاه در نجاری نیز بسیار کاربردی است. کاربردهای سنگ فرز در نجاری عبارتند‌از،

  • با استفاده از صفحه ساب چوب می‌توان برای برش آسان و سریع چوب استفاده کرد. بنابراین کنده کاری چوب یکی از کاربردهای مهم آن در نجاری است. البته این دستگاه برای کنده کاری‌های ظریف چندان مناسب نیست زیرا قدرت بالایی دارد.
  • کاربرد دیگری که دستگاه سنگ فرز در صنعت نجاری دارد، صاف کردن چوب است. البته باید از یک صفحه برش مخصوص کنده کاری استفاده نمود.
  • با استفاده از لوازم جانبی مانند صفحه سنگ ساب می‌توان انواع چوب را سمباده زد و سطح چوب‌ها را صاف و زیبا نمود. سمباده زدن با استفاده از سنگ فرز به تسریع و راحتی در کار‌ها کمک می‌کند.
علت داغ شدن کابل جوشکاری و انبر جوشکاری چیست؟
بیشتر بخوانید

نکات مهم برای انتخاب سنگ فرز مناسب

نکات مهم برای انتخاب سنگ فرز مناسب

همانطور که گفته شد سنگ فرز‌ها کاربردهای متنوعی در صنعت و ساختمان‌ها دارند، اما باید در هنگام انتخاب سنگ فرز مناسب دقت نمود و آن را مناسب با نیاز و کاربرد مورد نظر خود انتخاب کرد. بنابراین با در نظر داشتن برخی از نکات و عوامل می‌توان سنگ فرز مناسب خود را تهیه نمود که در ادامه مهم‌ترین این نکات بیان شده است.

• اندازه صفحه سنگ

یکی از فاکتورهای مهم برای انتخاب دستگاه سنگ فرز، اندازه صفحه آن است. سنگ فرزها از نظر اندازه صفحه انواع مختلفی دارند و قابلیت قرارگیری انواع صفحه سنگ با توجه به اندازه دستگاه وجود دارد. اما با توجه به اندازه صفحه سنگ، کاربردهای آن‌ها نیز متفاوت است. برای مثال صفحات بزرگ‌تر برای برش‌های عمیق‌تر و تجهیزات دارای ضخامت بیشتر مناسب هستند. انواع دستگاه سنگ فرز از نظر اندازه صفحه سنگ عبارتنداز سنگ فرز 115، 120، 150، 180 و 230 میلیمتر که سنگ فرز با اندازه صفحه 115 میلی متر برای کارهای معمولی و روزانه کاربرد دارد و اندازه‌های بزرگتر نیز قابلیت استفاده برای ساختمان‌سازی و صنایع مختلف را دارند. سرعت چرخش سنگ فرزهایی با اندازه کوچک، 12 هزار دور در دقیقه است اما سنگ فرزهایی با اندازه بزرگتر، سرعت نزدیک به 60 هزار دور در دقیقه دارند.

• توان موتور

یکی دیگر از فاکتورهای مهم برای خرید سنگ فرز توجه به توان و ظرفیت سنگ فرز است. سنگ فرزها در انواع و اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند که هرچه توان موتور دستگاه سنگ فرز بیشتر باشند، قدرت و سرعت آن نیز بیشتر خواهد بود. همچنین دستگاه‌هایی با توان بیشتر، قابلیت نصب صفحات بزرگ‌تر را نیز دارند. نکته‌ای که وجود دارد این است که سنگ فرزهایی با توان بالاتر، به دلیل سرعت بالاتر خطرناک‌تر هستند و برا برشکاری با آن‌ها باید احتیاط شود.

• نوع سنگ فرز

همانطور که در معرفی سنگ فرز به آن پرداختیم، هر کدام از دو نوع سنگ فرز‌های سیمی و شارژی کاربرد خاص خود را دارند. بنابراین باید توجه نمود سنگ فرزی مناسب با کاربرد خود را تهیه نمود. در صورتی که قصد استفاده از سنگ فرز را برای مکان‌هایی دارید که به برق دسترسی ندارید، بهتر است که سنگ فرز شارژی را انتخاب نمود.

• طراحی سنگ فرز

یکی دیگر از نکات و فاکتورهای مهمی که برای خرید سنگ فرز باید به آن توجه شود، نحوه طراحی آن است. طراحی سنگ فرز باید به گونه‌ای باشد که راحت بوده و در زمان کار مشکل و خللی ایجاد نکند. دستگاه سنگ فرز باید برای در دست گرفتن راحت باشد و از طراحی استانداردی برخوردار بوده تا باعث آسیب رسیدن به دست نشود. طراحی دستگاه‌های سنگ فرز به این صورت است که امکان نصب یک دسته دیگر را دارند تا افراد چپ دست یا راست بتوانند دسته را در جای مناسب نصب کنند. برخی از این دستگاه‌ها نیز ضد لرزش هستند که باعث افزایش راحتی کار می‌شوند.

• امنیت دستگاه

مورد دیگری که برای انتخاب سنگ فرز باید به آن توجه شود، امنیت دستگاه سنگ فرز است که باید دستگاهی را انتخاب کرد که دارای محافظ باشد تا خطری برای کاربر نداشته باشد.

نتیجه‌گیری

یک از تجهیزات و دستگاه‌های کاربردی برای صنعت و ساختمان‌سازی، دستگاه سنگ فرز است که از آن برای انجام تغییرات مختلف برای مواد و متریال‌ها استفاده می‌شود. دستگاه سنگ فرز، از موتور و صفحه‌ای ایجاد شده است که با ر شن کردن موتور، صفحه به حرکت درخواهد آمد. استفاده از دستگاه سنگ فرز باعث سهولت و تسریع در روند امور مختلف می‌شود و باعث صرفه جویی در زمان می‌شود. برخی از کاربردهای سنگ فرز عبارتنداز، برش زدن، سمباده زدن، از بین بردن کثیفی و زنگ زدگی، سنگ زنی، پولیش زدن، تیز کردن و غیره که ما در این مقاله ضمن معرفی سنگ فرز به کاربردهای مختلف آن در صنعت و ساختمان‌سازی نیز پرداختیم. اگر نیاز به خرید سنگ فرز دارید می توانید با مراجعه به فروشگاه آنلاین ابزارآلات کارمانیا جوش باستان مراجعه کنید و انبوهی از مدل های این محصول را مشاهده و طبق نیاز خود اقدام به خرید نمایید.

سوالات متداول

  1. سنگ فرز چیست؟

سنگ فرز دستگاهی برای ایجاد تغییرات مختلف مانند برش زدن، سمباده زدن، سنگ زنی، پولیش زدن و تمیز کردن تجهیزات مختلف است.

  1. سنگ فرز در ساختمان‌سازی چه کاربردی دارد؟

سنگ فرز در ساختمان‌سازی کاربرد زیادی دارد که از جمله آن می‌توان به، برش زدن سنگ، از بین بردن رنگ و ملات قدیمی، تیز کردن سنگ‌ها و متریال مختلف و غیره اشاره نمود.

  1. برای خرید سنگ فرز باید به چه نکاتی توجه نمود؟

برای انتخاب سنگ فرز مناسب باید به نکاتی ازجمله، اندازه صفحه سنگ، توان موتور، طراحی سنگ فرز، امنیت دستگاه و نوع سنگ فرز اشاره نمود.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
تحریریه کارمانیا مگ

تحریریه کارمانیا مگ

ما در تیم تحریریه مجله کارمانیا جوش باستان به معرفی، بررسی و مقایسه تخصصی ابزارآلات روز ایران و جهان می پردازیم. امید که گامی کوچک در جهت رشد صنعت ابزارآلات برداریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×