خرید فارسی بر هیوندای
» مطالب » مطالب عمومی ابزار آلات » دلایل ضربه نزدن دریل چکشی
دلایل ضربه نزدن دریل چکشی
مطالب عمومی ابزار آلات

دلایل ضربه نزدن دریل چکشی

اردیبهشت 3, 1403 زمان مطالعه: 4 دقیقه 130255

دریل چکشی یک ابزار بسیار کاربردی است که می تواند هم برای سوراخ کاری، با ضربه یا بدون ضربه و یا برای پیچاندن پیچ استفاده شود. دریل چکشی نیز مانند دیگر ابزارهای برقی ممکن است دچار خرابی یا کندی شود و نتواند با ضربه زدن صحیح، سوراخکاری را انجام دهد. با ما باشید تا در این مقاله دریل چکشی و دلایل ضربه نزدن دریل چکشی را بررسی کنیم.

دریل چکشی

دریل چکشی ابزار قدرتمندی است که برای سوراخ کردن مواد سخت مانند بتن، سنگ تراشی و سنگ طراحی شده است. برخلاف مته های معمولی، مته چکشی دارای یک عمل چکشی است که نیروی اضافی برای شکستن سطوح سخت فراهم می کند. این عمل با ترکیب حرکت چرخشی مته با یک حرکت ضربه ای که به سرعت به مواد در حال حفاری برخورد می کند، به دست می آید. عمل ضربه زدن نه تنها سوراخکاری را آسان می کند بلکه به جلوگیری از گیرکردن مته نیز کمک می کند.

کاربرد دریل چکشی

مته های چکشی معمولاً در ساخت و ساز، بازسازی و پروژه های DIY که نیاز به سوراخکاری در سطوح سخت دارند استفاده می شود. این دریل ها برای کارهایی مانند نصب وسایل برقی، نصب قفسه ها یا محکم کردن لنگرها در دیوارهای بتنی ضروری و موردنیاز هستند. مته های چکشی با عملکرد همه کاره خود یک ابزار ضروری برای حرفه ای ها و علاقه مندان به انجام کارهای DIY هستند که به دنبال انجام پروژه های حفاری چالش برانگیز هستند. ولی در صورت استفاده اشتباه یا به هر دلیل دیگری ممکن است دریل چکشی شما به محل مورد نظر ضربه نزند و عمل سوراخکاری را با مشکل روبرو کند. در ادامه دلایل ضربه نزدن دریل چکشی را بررسی خواهیم کرد.

مکانیسم مته ضربه ای در دریل چکشی

یک دریل چکشی با استفاده از دو حرکت مختلف برای سوراخ کردن مواد سخت کار می‌ کند: یک حرکت شبیه دریل های معمولی است که به داخل ماده یا مصالح مورد نظر می ‌چرخد و سوراخ ایجاد می‌ کند.  حالت دیگر نیز حرکت یک چکش ( ضربه زدن) را تکرار می کند و با حرکت به بالا و پایین یا جلو و عقب به راحتی عمل سنگ تراشی و سوراخکاری را انجام می دهد.

از دریل چکشی در حالت معمولی هنگام سوراخ کردن چوب، گچ، آجر، سرامیک یا سایر سطوح شکننده می توان استفاده کرد. ضربه زدن دریل چکشی را می توان با یک سوئیچ کاملاً غیرفعال کرد.

حالت دریل ضربه ای نیز در حفاری مواد سخت که به نیروی زیادی نیاز دارد، استفاده می شود. حالت دریل ضربه ای فرکانس ضربه بسیار بالاتری دارد و در نتیجه سطح صدای بالاتری دارد. هنگام کار با مته ضربه ای، همیشه باید از محافظ گوش مناسب استفاده کنید.

خرید ابزار در کرمان
بیشتر بخوانید

راهنمای گام به گام استفاده از دریل چکشی

راهنمای گام به گام استفاده از دریل چکشی

هنگامی که می خواهید از دریل چکشی خود استفاده کنید، مطمئن شوید که شرایط و ابزارهای مورد نیاز در دسترس است:

  • مداد
  • عینک های محافظ
  • هوای فشرده
  • دریل چکشی
  • مته
  1. سطح را علامت گذاری کنید

اولین قدم در استفاده از مته چکشی این است که دیوار یا سطحی را که می خواهید سوراخ کنید با مداد و خط کش علامت گذاری کنید.

  1. مته را در دریل قرار دهید

حتما از عینک ایمنی استفاده کنید تا از ورود گرد و غبار به چشم جلوگیری کنید و سپس مته خود را در آن قرار دهید. همیشه باید با یک مته کوچکتر شروع کنید و ابتدا یک سوراخ کوچک قبل از جایگزینی با مته بزرگتر دریل کنید و دوباره سوراخ کنید تا اندازه سوراخ افزایش یابد.

  1. عمق را تنظیم کنید

برخی از مته های چکشی توقف عمقی ندارند، اما اگر مته شما دارای عمق مناسب است، مطمئن شوید که عمق مناسب را تنظیم کرده اید. اگر نه، می توانید از یک تکه نوار چسب برای علامت گذاری روی مته استفاده کنید که در آن باید متوقف شود.

  1. شروع به حفاری کنید

حفاری را با استفاده از کم قدرت ترین تنظیم و به آرامی شروع کنید تا یک سوراخ راهنما ایجاد کنید. سپس می توانید شروع به افزایش کمی سرعت و قدرت کنید. به تدریج می توانید سرعت و قدرت دریل را بیشتر کنید.

  1. سوراخ را تمیز کنید

در حین حفاری هر 15 ثانیه یکبار عمل سوراخکاری را متوقف کرده، دریل را بیرون بکشید و گرد و غبار را از سوراخ پاک کنید. سپس پس از اتمام کار، می توانید هوای فشرده را به داخل سوراخ بگیرید تا تمام گرد و خاک های باقی مانده را از بین ببرید.

دلایل ضربه نزدن دریل چکشی

ضربه نزدن دریل چکشی به سطح مورد نظر می تواند دلایل متعددی داشته باشد، برخی از رایج ترین دلایل ضربه نزدن دریل چکشی عبارتند از موارد زیر:

بررسی دریل چکشی

اول از هر چیزی باید دریل را به طور کلی بررسی کنید. زیرا ممکن است یک دلیل ساده و یا یک اشتباه کوچک مانند شل بودن قطعات، مانع ضربه زدن دریل شود.

سقوط دریل از ارتفاع

افتادن دریل از بلندی ممکن است موجب آسیب به قطعات داخلی دریل از جمله آسیب به دنده چکشی شود. صدمه دیدن قطعات دریل ممکن است مانع ضربه زدن دریل چکشی شود.

استفاده معکوس از دریل چکشی

استفاده معکوس از دریل چکشی

یکی از دلایل ضربه نزدن دریل چکشی و در عین حال یکی از ساده ترین دلایل می تواند مربوط به چرخش معکوس دریل باشد که ممکن است به اشتباه ماشه مربوط به چرخش معکوس را فشار داده باشید. بررسی کنید و مطمئن شوید که دریل در جهت عقربه های ساعت می چرخد.

چرا دریل کاشی و دیوار را سوراخ نمی کند؟
بیشتر بخوانید

انتخاب حالت صحیح سوراخکاری

همانطور که در قسمت قبلی گفته شد، دریل های چکشی در دو حالت قابل تنظیم هستند: دریل معمولی با حرکت چرخشی مته و دریل با نیروی چکشی عقب و جلو. کارکرد دریل های چکشی چرخشی مشابه دریل های ساده و معمولی هستند. از حالت معمولی دریل چکشی فقط در صورتی باید در سطوح ضعیف مانند آجر و سرامیک استفاده کنید. برای سوراخکاری سطوح سخت و محکم مانند بتن، سنگ، سیمان و … نیز باید از حالت دریل چکشی استفاده کنید تا دریل سطح مورد نظر به راحتی سوراخ کند.

پس اگر هنگام سوراخکاری متوجه شدید که دریل ضربه نمی زند و سوراخ کردن مصالح و سطح مورد نظرتان به سختی انجام می شود، سریعا حالت تنظیم دریل را بررسی کنید تا در صورت انتخاب حالت اشتباه، آن را تغییر دهید.

 کند شدن دریل چکشی

ممکن است دریل چکشی شما در اثر استفاده مداوم و طولانی مدت یا سوراخکاری های اشتباه و نادرست، دچار فرسودگی و یا کندی شده باشد. کند شدن دریل نیز می تواند یکی دیگر از دلایل ضربه نزدن دریل چکشی باشد.

سخن آخر

دریل چکشی یک ابزار برقی همه کاره با عملیات همه کاره برای کاربردهای مختلف است. شما باید نحوه استفاده صحیح از مته چکشی و همچنین نحوه عملکرد صحیح دریل چکشی را بدانید. دریل چکشی ابزار بهتری نسبت به دریل معمولی اس، چرا که می توانید آن را روی سطوح سخت و نرم استفاده کنید.  در این مقاله در مورد دریل چکشی و دلایل ضربه نزدن دریل چکشی صحبت کردیم که امیدواریم برای تان مفید بوده باشد.

شما با در نظر گرفتن نکات مطرح شده می‌توانید برای خرید دریل چکشی از هر برند معتبر با گارانتی و ضمانت اصالت کالا به فروشگاه آنلاین ابزار کارمانیا جوش باستان مراجعه کنید. ضمن اینکه جهت راهنمایی و مشاوره خرید، می‌توانید با کارشناسان ما به صورت تلفنی و اینترنتی در ارتباط باشید.

سوالات متداول

  1. آیا می توان از دریل چکشی برای بستن پیچ استفاده کرد؟

بله، دریل های چکشی نه تنها برای سوراخکاری بلکه برای پیچ کردن نیز قابل استفاده هستند. هنگام بستن پیچ، حالت ضربه زدن دریل معمولاً خاموش می شود زیرا حالت ضربه برای پیچ کردن لازم نیست و ممکن است باعث ایجاد فشار غیر ضروری بر روی پیچ یا مواد شود. از آنجایی که مته های ضربه ای عموما دارای موتورهای قوی تری هستند، می توانند به اندازه کافی قدرتمند باشند تا به عنوان پیچ گوشتی نیز مورد استفاده قرار گیرند.

  1. در انجام سوراخکاری های پرفشار هر چند ساعت یکبار باید به دریل استراحت بدهیم؟

در انجام کارهای زمان بر و کارهایی که به نیرو و فشار زیادی نیاز دارند، بهتر است هر نیم ساعت یکبار دریل خود را خاموش کنید، استفاده یکسره از دریل ممکن است منجر به آسیب جدی دستگاه شود.

  1. برای تخریب مصالح ساختمانی می توان از دریل چکشی استفاده کرد؟

معمولا استفاده از دریل چکشی برای تخریب سطوح سیمانی و بتنی مناسب نیست، بهتر است برای تخریب از ابزارهای قدرتمندتر مانند بتن کن استفاده کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
تحریریه کارمانیا مگ

تحریریه کارمانیا مگ

ما در تیم تحریریه مجله کارمانیا جوش باستان به معرفی، بررسی و مقایسه تخصصی ابزارآلات روز ایران و جهان می پردازیم. امید که گامی کوچک در جهت رشد صنعت ابزارآلات برداریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    remove_action('wp_head', 'wp_shortlink_wp_head', 10, 0);