خرید فارسی بر هیوندای
» مطالب » آشنایی با ابزارآلات » دریل گیربکسی و دریل چکشی چه تفاوتی باهم دارند؟
دریل گیربکسی و دریل چکشی چه تفاوتی باهم دارند؟
آشنایی با ابزارآلات

دریل گیربکسی و دریل چکشی چه تفاوتی باهم دارند؟

دی 6, 1402 زمان مطالعه: 2 دقیقه 160319

تفاوت اصلی میان دریل چکشی و دریل گیربکسی در جهتی است که هر کدام از آن‌ها نیروی بیشتری به عمل پیچش خود اعمال می‌کنند. در حالی که دریل چکشی بیشترین نیرو را زمانی که با ماده‌ای در حال سوراخ شدن برخورد می‌کند، به منطقه منتقل می‌کند، در مقابل دریل گیربکسی بیشترین نیرو را در حالت عمودی وارد می‌کند. برای بررسی این تفاوت‌ها، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

دریل گیربکسی و دریل چکشی چه تفاوتی باهم دارند؟

در حالی که دریل گیربکسی همزمان دارای عملکرد ضربه‌ای و چرخشی است، در مقابل دریل چکشی به عملکرد چکشی متمرکز است. تفاوت اساسی بین این دو در انتقال نیرو به سر مته است؛ دریل چکشی بیشتر به نحوی که یک چکش نیرویی را به سمت سر مته می‌فرستد عمل می‌کند، در حالی که دریل گیربکسی نیرو را به شکل چرخشی و ضربه‌ای ترکیب می‌کند. در نتیجه، نیروی اعمال شده توسط دریل چکشی چندین برابر بیشتر از عملکرد ضربه‌ای دریل گیربکسی است.

دریل چکشی برای اعمال نیرو در مواد سخت‌تر مانند بتن مناسب است، دریل گیربکسی علاوه بر این که عملکرد ضربه‌ای دارد، حرکت چرخشی را نیز ایجاد می‌کند و این امکان را به شما می‌دهد تا به راحتی درختان چوبی یا سنگ تراشی را حفر کنید. برخی از دریل‌های گیربکسی دارای دو حالت تنظیم سرعت مکانیکی و RPM هستند که به کاربر اجازه می‌دهد تا تنظیمات مناسبی را برای انجام کارهای مختلف انجام دهد.

تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی

معرفی ویژگی های اصلی دریل گیربکسی

دریل‌های گیربکسی به ویژگی اصلی جعبه دنده شان شهرت یافته‌اند؛ این جعبه دنده شامل دنده ثابت آرمیچر، دنده دوپله اضافه، و دنده مقابل است که نیروی گشتاور را بهبود می‌بخشد. این نوع دریل دارای یک نیروی محرکه ثابت و جعبه دنده است، که این امکان را فراهم می‌کند که نسبت به دریل‌های معمولی بیشترین گشتاور را دریافت کنید. اگر برنامه دارید روی سطوح بسیار سخت مانند فولاد، استیل، یا بتن حفره کنید، بدون شک به این نوع دریل نیاز دارید.

در این نوع دریل، آرمیچر ابتدا نیروی محرکه مورد نیاز برای چرخ‌دنده‌ها را تولید کرده، سپس چرخ‌دنده‌های گیربکس با آن هماهنگ می‌شوند و نیرو و سرعت تولید شده به سه نظام منتقل می‌شود تا مته به حرکت درآید.

تنظیم قدرت و سرعت دستگاه یکی از ویژگی‌های دیگر این نوع دریل است. از یک دنده سه پله یا سه طبقه ثابت و یک دنده دو پله یا دو طبقه برخوردار است که با کمک اهرم، می‌توانید قدرت و سرعت را در سطوح مختلف تنظیم کرده و تغییر دهید.

۰ تا ۱۰۰ انواع الکترود جوشکاری و کاربرد آن‌ها
بیشتر بخوانید

دریل گیربکسی علاوه بر این ویژگی‌ها، امکان استفاده دو کاره را نیز داراست. این به معنای قابلیت استفاده از آن بر روی سطوح سخت و نرم‌تر می‌باشد. برای هر کاربرد، می‌توانید سرعت آن را بر اساس خصوصیات سطح مورد نظر تنظیم کرده و از آن بهره‌مند شوید، به گونه‌ای که هیچ فشاری به آرمیچر و بالشتک دستگاه وارد نشود.

معرفی ویژگی های دریل چکشی

معرفی ویژگی های دریل چکشی

معرفی ویژگی‌های درخصوص این نوع دریل نشان می‌دهد که دارای قابلیت دو کاره است، به این معنا که می‌توانید از آن برای انجام سوراخ‌کاری و همچنین باز و بسته کردن پیچ و مهره استفاده کنید. این دریل مشابه یک دریل معمولی عمل می‌کند، اما قادر است در همین یک دستگاه، حالت چرخشی را به حالت ضربه‌ای تغییر دهد. مهمترین نکته این است که دو حالت با یکدیگر تداخل ندارند و با فشار دادن دکمه مربوطه، حالت قبلی قطع می‌شود.

این ویژگی در دریل‌های چکشی آن‌ها را به عنوان یک ابزار پرکاربرد در سطوح سخت، از جمله استیل و بتن، بسیار موثر می‌سازد. این دریل‌ها به خوبی برای سوراخ‌کاری در سرامیک، سنگ، آجر، و یا حتی تخریب کاربرد دارند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
تحریریه کارمانیا مگ

تحریریه کارمانیا مگ

ما در تیم تحریریه مجله کارمانیا جوش باستان به معرفی، بررسی و مقایسه تخصصی ابزارآلات روز ایران و جهان می پردازیم. امید که گامی کوچک در جهت رشد صنعت ابزارآلات برداریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×