اسپیسر چیست؟ انواع و کاربرد آنها
میلگردها به عنوان عناصر اساسی در صنعت ساختمانسازی جهت تقویت و افزایش مقاومت سازهها در برابر نیروهای کششی و فشاری استفاده می شوند. با این حال، برای جلوگیری از زنگزدگی و آسیب به میلگردها، اسپیسرها به عنوان عناصر مهمی در سازهها به کار می روند. اسپیسرها با ایجاد فاصلههای مناسب بین میلگردها و سطح بتن، از زنگزدگی و خوردگی آنها در معرض تماس با رطوبت و عوامل آلودگی جلوگیری می کنند.
این تجهیزات دارای ابعاد، اشکال و مقاومت های مختلفی هستند که بر اساس نیاز و بار اعمال شده بر روی سازهها کاربرد دارند. انتخاب نوع اسپیسر به عواملی مانند نوع میلگرد، شرایط محیطی، نیاز به عایقبندی حرارتی یا الکتریکی و بار اعمالی بستگی دارد. در ادامه به بررسی صفر تا صد اسپیسر چیست؟ انواع و کابرد آنها می پردازیم که می توانید به عنوان راهنمای خرید نیز از آن استفاده کنید.
همچنین در صورتی که قصد خرید ابزار، لوازم ساختمانی و صنعتی دارید می توانید از بخش فروشگاهی وبسایت کارمانیا جوش اقدام کنید.
اسپیسر چیست؟
اسپیسر یا فاصلهگذار یکی از ابزارهای اساسی و پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز است. این ابزار به منظور ایجاد فاصله و فضای مناسبی بین دو میلگرد یا بین میلگرد و سطح بتن استفاده می شود. اسپیسرها دارای ابعاد مختلفی هستند و در مصارف متنوعی به کار می روند.
اصلیترین کاربرد اسپیسرها ایجاد یک لایه حفاظتی بین میلگرد و بتن یا دیگر عناصر محیطی است. این لایه حفاظتی مانع از تماس مستقیم میلگرد با عوامل آلودگی، رطوبت، اکسیداسیون و زنگزدگی می شود. اسپیسرها تا حدی میلگردها را از تماس با مواد آلوده و مخرب محافظت کرده و عمر مفید آنها را افزایش می دهند.
آنچه در این مقاله میخوانید
انواع اسپیسر و کاربرد آن ها
اسپیسرها دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به نوع تولید، مواد اولیه مورد نیاز و نحوه ساخت در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند که در ادامه ابتدا انواع اسپیسر و سپس کاربرد هریک را بررسی می کنیم.
انواع اسپیسر بر اساس جنس ساخت
اسپیسرها یا فاصلهگذارها بر اساس جنس و کاربرد می توانند به دو دسته تقسیم شوند. این دستهبندی با توجه به ویژگیهای فیزیکی و نیازهای مصرفی متفاوت انجام می شود.
اسپیسرها بر اساس جنس موادی که از آنها تشکیل شدهاند، انواع مختلفی دارند. در ادامه به توضیح هر یک از انواع اسپیسرها می پردازیم.
1- اسپیسر پلاستیکی
اسپیسرهای پلاستیکی به علت ویژگیهایی مانند وزن سبکتر، هزینه کمتر، تنوع در اشکال و اندازهها، و صرفهجویی اقتصادی، در صنعت ساخت و ساز طرفداران زیادی دارند. با این حال، باید توجه داشت که اسپیسرهای پلاستیکی دارای چسبندگی ضعیفتری نسبت به بتن هستند و از نظر ضریب حرارتی با بتن تفاوت دارند. همچنین در اسپیسرهای پلاستیکی میزان مقاومت نسبت به مواد شیمیایی نیز ضعیفتر است.
2- اسپیسر بتنی
اسپیسرهای بتنی دارای قیمت، سختی و مقاومت فشاری بالاتری نسبت به اسپیسرهای پلاستیکی هستند. ضعفهایی که ممکن است در اسپیسرهای پلاستیکی وجود داشته باشد، در اسپیسرهای بتنی برطرف شدهاند. این اسپیسرها موجب کاهش آسیب رسیدن به بتن و ایجاد اندازههای مناسب برای نگهداری میلگردها می شوند. حتما به این مساله دقت کنید که باید ظریب حرارتی اسپیسر بتنی با بتن سازه یکسان باشد.
3- اسپیسر فلزی
اسپیسرهای فلزی به علت تطابق جنس با میلگردها و قابلیت نگهداری بدون جابهجایی، برای سازههای بتنی مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع اسپیسرها از جنس فولاد ساخته می شوند و قادر به نگهداری میلگردها در موقعیت مناسب هستند.
با انتخاب نوع مناسب اسپیسر و مقایسه ویژگیهای آن با نیازهای پروژه خود، می توانید از بهترین نتیجه در ساخت و ساز بهرهبرداری کنید.
انواع اسپیسر بر اساس کاربرد
اسپیسرها بر اساس کاربرد و جهت استفادهشان به دو دسته کفی (افقی) و دیواری (عمودی) تقسیم می شوند. هر یک از این دستهبندیها انواع مختلفی دارند. در ادامه به توضیح هریک از این انواع اسپیسرها می پردازیم:
اسپیسر کفی (افقی)
- اسپیسر هاردفیکس: اسپیسر هاردفیکس یک نوع اسپیسر است که به عنوان یک وسیلهی پوشش میلگردها در قسمتهای کف سازهها استفاده می شود. این نوع اسپیسر به دلیل توانایی برای جلوگیری از تماس مستقیم میلگردها با بتن و همچنین ایجاد فاصلهی موردنیاز بین آنها، باعث کاهش اثرات زنگ زدگی و آسیبهای احتمالی روی میلگردها می شود.
اسپیسر هاردفیکس بهخصوص برای میلگردهای با قطر حداقل ۱۴ میلیمتر مناسب است، زیرا از طریق فاصلهدهی از بتن به میلگردها، پوشش بتنی مناسبی را ایجاد می کند و به میلگردها کمک می کند تا در معرض عوامل محیطی مانند رطوبت، زنگ زدگی و کشش ناشی از وزن سازه مقاومت داشته باشند.
- اسپیسر ماکس فیکس، اسپیسر ماکس فیکس یک نوع اسپیسر است که به دلیل خصوصیات خاص خود، بهطور گسترده در ساخت و ساز استفاده می شود. این نوع اسپیسر به دلیل توانایی ایجاد پوشش بتنی با ضخامت بین ۳۰ تا ۷۵ میلیمتر، در سازههای متوسط و نیمه سنگین بهخوبی عمل می کند.
- از اسپیسر ماکس فیکس بهعنوان یک ابزار پوششدهی و جلوگیری از تماس مستقیم میلگردها با بتن استفاده می شود. این اسپیسر بهخوبی از میلگردهای با قطر ۸ تا ۲۲ میلیمتر پشتیبانی میکند و به آنها کمک میکند تا در برابر زنگ زدگی، رطوبت و سایر عوامل محیطی مقاومت داشته باشند.
- اسپیسر مینی فیکس یک نوع اسپیسر است که به دلیل ویژگیهای خاص خود در صنعت ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع اسپیسر به دلیل قیمت ارزان و عملکرد خوب در ایجاد پوشش بتنی برای میلگردها، بهطور گستردهای در پروژههای مختلف بهکار میرود.
این اسپیسر برای شبکه میلگردهای سبک با قطر ۶ تا ۱۴ میلیمتر مناسب استفاده است. با توجه به این که اسپیسر مینی فیکس قیمت ارزانی دارد و در پروژههایی که نیاز به تعداد زیادی از اسپیسر است، قابل استفاده می باشد و انتخاب مناسبی برای پروژههای ساخت و ساز با بودجه محدود است.
- اسپیسر یو فیکس، اسپیسر یو فیکس به دلیل توان باربری نقطهای حدود ۲۰۰ کیلوگرم، در سازههایی با وزن متوسط مانند ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی کاربرد دارد. این اسپیسر با ایجاد فاصله میان میلگردها و بتن، به میلگردها کمک میکند تا از تماس مستقیم با بتن و زنگزدگی جلوگیری کنند. همچنین، باعث افزایش مقاومت بتن در برابر عوامل مختلف میشود.
- اسپیسر دابل فیکس، اسپیسر دابل فیکس به علت ضخامت نسبتاً بالای خود اغلب در ساختمانهایی که نیاز به پوشش بتنی مناسب برای سقف دارند، استفاده میشود. این نوع اسپیسر به دلیل ضخامت بیشتر، می تواند پوشش بتنی مؤثری برای میلگردها ایجاد کند و به تقویت مقاومت بتن در مناطق مختلفی از سازه کمک میکند.
- اسپیسر ساید فیکس، اسپیسرهای ساید فیکس به دلیل توان باربری نقطهای حدود ۲۰۰ کیلوگرم و قابلیت کاربرد در میلگردهای با قطر ۱۲ تا ۲۵ میلیمتر، در سازههایی با وزن متوسط مانند تیرها و کفهای نیمه سنگین استفاده می شوند. این اسپیسرها به وضوح میلگردها را از بتن جدا کرده و به تقویت بتن در مناطق مختلفی از سازه کمک میکنند.
- اسپیسر فلت بار جهت استفاده در سطوح نرم و فرو رونده مناسب است. این نوع اسپیسر برای میلگردهایی با قطر ۸ تا ۱۶ میلیمتر استفاده میشود و محل تقاطع میلگردها بهترین محل برای قرارگیری این اسپیسر است.
- اسپیسر فلت فیکس در شبکهای از میلگردهایی با قطر ۶ تا ۱۴ میلیمتر استفاده می شود. استفاده از این اسپیسر در سطوح سبک توصیه نمی شود و معقولانه نیست زیرا این احتمال وجود دارد صفحه تخت زیرین سازه دچار ضعف مقطعی شود.
اسپیسر دیواری یا عمودی نیز شامل سه اسپیسر با مشخصات زیر است:
- اسپیسر ویل فیکس: این نوع اسپیسر به دلیل شکل هندسی که دارد در سطوح عمودی استفاده میشود و در نهایت پوشش بتنی ۱۵ تا ۱۰۰ میلیمتر تشکیل می دهد.
- اسپیسر کیج فیکس: اسپیسر کیج فیکس جهت پوشش بتنی و برای کارهای عمودی سنگین استفاده میشود و در نهایت فاصله لازم برای پوشش بتنی میلگردها نسبت به خاک را ایجاد میکند.
- اسپیسر ویل سان: این نوع اسپیسر برای سازههای دارای وزن متوسط مناسب است و دارای قدرت تحمل مناسبی برای تماس با قالب است.
همهی این انواع اسپیسرها با توجه به نیازهای سازهی خاص و محیطی که در آن استفاده میشوند، انتخاب میشوند که در ادامه برخی از موارد مزایای اسپیسر و کاربرد آن در صنعت را بررسی می کنیم.
مزایای اسپیسر
اسپیسرها از مزایای متعددی در صنعت ساخت و ساز برخوردارند. که برخی از آن ها عبارتند از:
- صرفه اقتصادی: ضرورت استفاده از اسپیسرها در پروژههای ساختمانی به دلیل افزایش دقت و سرعت در فرآیند فاصلهگذاری و پوشش دهی میلگردها، به صرفهتر بودن کارها و در نهایت منجر به کاهش هزینههای نیروی انسانی میشود.
- وزن سبک و حمل و نقل آسان: اسپیسرها به علت وزن سبکتری که دارد در مقایسه با میلگردها و تجهیزات سنگینتر، حمل و نقل آنها را آسانتر و کمهزینهتر کرده است.
- سرعت و دقت: استفاده از اسپیسرها در عملیات پوشش دهی میلگردها باعث افزایش سرعت اجرا و دقت بیشتر در اجرای پروژه میشود.
- کاهش هزینههای انسانی: اسپیسرها به طور معمول به کارگران نیاز کمتری دارند و در نتیجه هزینههای نیروی انسانی را کاهش میدهند.
- پوشش یکنواخت میلگردها: با استفاده از اسپیسرها، میلگردها به طور یکنواخت و با توزیع متناسب در سازه پوشش داده میشوند که این موضوع بهبود مقاومت و عملکرد سازه را افزایش میدهد.
از این رو، اسپیسرها به عنوان ابزارهای مهم در فرآیند ساختمانسازی، علاوه بر افزایش کارایی و دقت، به کاهش هزینهها و بهبود کیفیت سازهها کمک میکنند.
اسپیسر آرماتور
اسپیسرها یکی از ابزارهای مهم در صنعت ساخت و ساز به خصوص در کارهای بتنریزی و مش آرماتور محسوب میشوند. با استفاده از این ابزار کوچک، میتوان به طور دقیق فاصله بین میلگردها را تنظیم کرده و در عین حال از تماس مستقیم بین میلگرد و سطح کف کار یا زیر سازه جلوگیری کرد.
علاوه بر وظیفه تنظیم فاصله، اسپیسرها تاثیرات زلزله را هم میتوانند بهبود بخشند. زمانی که زلزله رخ دهد و سازه به ارتعاش درآید، اسپیسرها میتوانند تا حدی از انتقال این ارتعاشات به آرماتورها و بتن جلوگیری کنند که این میتواند به کاهش خطر ترکها و خرابیهای سازه در زمان زلزله کمک کند.
در نهایت، این ابزارها در مناطق با شرایط ویژهای مانند مناطق زلزلهخیز یا مناطق با مشکلات مانند خوردگی ناشی از آب شور، نقش بسیار مهمی ایفا میکنند و به کیفیت و مقاومت بیشتر سازهها کمک میکنند.
قیمت اسپیسر
برای اطلاع از قیمت اسپیسرها در سایز و بسته بندی های گوناگون تنها کافیست به دسته بندی محصولات در فروشگاه کارمانیا جوش باستان مراجعه کنید و یا با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید و برای استعلام قیمت انواع اسپیسر یا نحوه خرید مشاوره دریافت کنید.
با توجه به اینکه خرید اینترنتی یکی از روش های خرید آسان و سریع است بنابراین می توانید به راحتی تمامی محصولات را با تنوع بالایی مقایسه کرده و سپس نسبت به خرید ابزارآلات و تجهیزات از ابزار فروشی کرمان جاده تهران به صورت اینترنتی و آنلاین اقدام نمایید و محصول را طبق آدرس درج شده درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید.
شماره تماس با مجموعه کارمانیا جوش: شماره تماس :03432131813|پشتیبانی تلفنی از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۹ روزهای شنبه تا پنج شنبه و یا موبایل: (شماره واتساپ) ,۰۹۱۳۰۴۸۰۰۵۴
کلام آخر
با توجه به اهمیت استفاده از اسپیسر در صنایع گوناگون، در این مقاله تلاش شد به صورت کامل به بررسی این مساله که اسپیسر چیست؟ انواع و کاربرد این محصول بپردازیم، از این رو برای خرید و یا آشنایی با دیگر محصولات و ابزارآلات از جمله ابزار ایمنی، ابزار دستی، ابزار برقی و شارژی از مجموعه کارمانیا جوش اقدام کنید.
اسپیسر بتنی هم برای خیرد موجود دارید؟
در مورد انواع اسپیسر بیشتر توضیح بدید اگه ممکنه عکس های هر نوع را هم درج کنید با تشکر