خرید فارسی بر هیوندای
» مطالب » آشنایی با ابزارآلات » معرفی انواع فرز نجاری از جمله فرز دستی، فرز برقی و فرز CNC
معرفی انواع فرز نجاری از جمله فرز دستی، فرز برقی و فرز CNC
آشنایی با ابزارآلات

معرفی انواع فرز نجاری از جمله فرز دستی، فرز برقی و فرز CNC

بهمن ۱۱, ۱۴۰۲ زمان مطالعه: 4 دقیقه 150433

نجارها برای تغییر در چوب و ساخت محصولات چوبی از تجهیزات مختلفی استفاده می‌کنند که یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین این تجهیزات فرز است. فرز نجاری به صورت اختصاصی برای برش و ایجاد تغییر در چوب طراحی و تولید شده است و قدرت بالایی در این زمینه دارد. با استفاده از فرز نجاری می‌توان با سرعت بیشتر و خیلی راحت‌تر چوب‌ها را برش داد، صاف کرد، سوراخ کرد و یا سایر تغییرات لازم را در آن‌ها ایجاد نمود.

همچنین با استفاده از فرز نجاری می‌توان چوب را در انواع اشکال و فرم‌های مختلف تغییر داد و محصولات چوبی تمیز و زیبایی را به وجود آورد. فرز‌های نجاری انواع مختلفی دارند که هر کدام طراحی و کاربرد خاص خود را دارند که برای استفاده صحیح از هر یک از این فرزها، ابتدا آشنایی با آن‌ها حائز اهمیت است. به منظور آشنایی با انواع فرز نجاری تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

معرفی انواع فرز نجاری

استفاده از ابزارهای سنتی و قدیمی برای ایجاد تغییرات در چوب‌ها نه تنها باعث زحمت نجاران می‌شود بلکه فرایندی طولانی و خسته‌کننده دارد. اما امروز دستگاه‌های جدید و به روزی به وجود آمده‌اند که به کمک آنها می‌توان تغییرات لازم را بر روی چوب‌ها به راحتی ایجاد کرد و در زمان خود صرفه‌جویی کرد که فرز نجاری نیز یکی از این دستگاه‌ها است. فرز نجاری از قسمت‌های مهمی مانند تیغه و موتور تشکیل شده‌ است که با روشن شدن دستگاه، تیغه به حرکت در آمده و با قدرتی که دارد، تغییرات لازم را بر روی چوب اعمال خواهد کرد. فرزهای نجاری انواع مختلفی دارند که از نظر نحوه کاربری به صورت کلی دو نوع دستی و برقی دارند.

در استفاده از فرزهای دستی نیروی انسانی نقش مهمی دارد و نجار با در دست گرفتن دستگاه آن را به حرکت در می‌آورد. اما فرزهای برقی که معمولا رومیزی هستند با فرز دستی منفاوت هستند. در ادامه به معرفی انواع فرز نجاری پرداخته‌ایم.

• مینی فرز یا فرز مشتی

یکی از انواع فرز نجاری، مینی فرز یا فرز مشتی است که توان مصرفی موتور آن بین 500 تا 620 وات است که دور اسپیندل آن‌ نیز 34000 دور در دقیقه است. این نوع فرز وزن سبکی دارد و کار کردن با آن راحت است به همین دلیل امکان استفاده به صورت دستی را دارد. مینی فرز یا فرز مشتی دارای تیغه‌های متنوعی است که برای تغییرات مختلف بر روی چوب می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. وزن این دستگاه بین 1.5 تا دو 2 کیلو گرم است و به همین دلیل می‌توان با یک دست نیز از آن استفاده کرد. قطر کولت این دستگاه معمولاً 6 میلی‌متر است که تیغه‌های مخصوص خود را دارد. از مینی فرز‌ها برای ابزار زنی لبه چوب و سایر تغییرات استفاده می‌شود.

اسکوپ سنگ نما چیست؟ انواع و کاربرد آن ها
بیشتر بخوانید

• فرز مینیاتوری

فرز مینیاتوری نیز یکی از فرزهای کاربردی در نجاری است که اندازه کوچکی دارد. بیشتر فرز‌های مینیاتوری توان مصرفی بین 130 تا 200 وات دارند و همچنین سرعت اسپیندل آن‌ها تا 35000 هزار دور در دقیقه است.نگهدارنده یا کولت این فرز 3 میلیمتر بوده که تیغه ‌ها و ابزارهای مختلفی بر روی آن نصب می‌شوند. این نوع فرز برای انجام کارهای هنری و ظریف کاری بر روی چوب بسیار مناسب است و همچنین برای ایجاد طرح‌های خیلی کوچک یا ایجاد سوراخ استفاده می‌شود. به دلیل اندازه کوچکی که این نوع فرز دارد در دست گرفتن و استفاده از آن راحت است.

• فرز انگشتی

فرز انگشتی از فرز مینیاتوری بزرگ‌تر است و قاعدتاً موتور آن قدرت و توان بالاتری دارد همچنین وزن و اندازه کولت این نوع فرز بزرگ‌تر از فرزند مینیاتوری است. فرز انگشتی دو نوع گلو کوتاه و گلو بلند دارند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارد. از فرز انگشتی برای اقداماتی مانند حکاکی، ظریف‌کاری، منبت کاری و غیره استفاده می‌شود.فرز انگشتی برای ساخت تجهیزاتی مانند مبلمان، سرویس خواب، وسایل دکوری و غیره کاربرد دارد.

فرز نجاری چیست

• فرز جا قفل زن

یکی دیگر از انواع فرز نجاری، فرز جاقفل زن است که بسیار کاربردی بوده و از این فرز برای ساخت کمد، صندوقچه، درب چوبی و یا مواردی از این قبیل استفاده می‌شود. با استفاده از این نوع فرز، جای قفل به صورت دقیق و منظم تعبیه شده و موجب سهولت کار نجاران می‌شود. سوراخ‌های ایجاد شده با این دستگاه به صورت دقیق و منظم و سریع روی چوب ایجاد می‌شوند و در کارگاه نجاری استفاده زیادی دارد.

• اورفرز

اور فرز نمونه بزرگتر فرز مشتی است که قدرت موتور و ابعاد و اندازه آن نسبت به فرز مشتی بزرگ‌تر است اما از نظر دور موتور تفاوت چندانی با هم ندارند. همچنین با استفاده از بوشن‌های تبدیل، می‌توان تیغه‌های این دو نوع فرز را به جای هم استفاده کرد. اورفرز قدرت و کارایی بیشتری نسبت به فرز مشتی دارد و یکی از قابلیت‌های مهم اورفرز، قابلیت باربرداری آن است که قدرت زیادی دارد. با استفاده از اورفرز امکان ایجاد طرح‌ها و تغییرات لازم در قسمت لبه یا صفحه چوب وجود دارد. موتور اورفرز اندازه بزرگی دارد و به همین دلیل گشتاور بیشتری ایجاد می‌‌کند د و شرایط برای باربارداری فراهم خواهد شد. بیشتر اور فرز‌های موجود در بازار بین 1500 تا 2100 وات توان خروجی دارند. همچنین سرعت چرخش محور اسپیندل آن‌ها تفاوت زیادی ندارد و بین 20 تا 25 هزار دور در دقیقه است. این نوع فرز تنها برای ابزار زنی لبه چوب کاربرد ندارد، بلکه هزاران کاربرد دیگر دارد برای مثال، می‌توان انواع سوراخ کاری، ابزار زنی، کلیشه بری، پرداخت و غیره را با آن انجام داد. از این دستگاه برای منبت کاری و معرق کاری نیز می‌توان استفاده کرد.

انواع سه‌ نظام دریل و کاربرد هر کدام
بیشتر بخوانید

• فرز سی ان سی CNC

سی ان سی نوع دیگری از فرزهای نجاری است که بسیار پرقدرت بوده و سرعت زیادی در انجام اقداماتی مانند برشکاری چوب دارد. سی ان سی دارای تجهیزات و کنترل‌های مخصوصی است که باعث هدایت موتور به محورهای مختلف می‌شود. دستگاه سی ان سی دقت بالایی دارد و خطاهای انسانی را بسیار کاهش می‌دهد. فرز سی ان سی به دلیل کارایی گسترده مورد توجه همه نجاران قرار گرفته است.

  • فرز میزی

یکی دیگر از انواع فرز نجاری فرز میزی یا فرز صندوقی است که جزو بزرگترین مدل‌های فرز نجاری محسوب می‌شود. بدنه این نوعفرز از چدن ساخته شده است و علاوه بر مقاومت بالا، بسیار سنگین است. این دستگاه به صورت سنگین ساخته شده و مناسب برای کارهای صنعتی است و به همین دلیل همه ابزار زنی‌های سنگین و صنعتی با استفاده از آن انجام می‌شود. فرز میزی جزو وسایل و تجهیزات خطرناک نجاری است و به همین دلیل برای استفاده از آن باید مهارت کافی وجود داشته باشد. این نوع فرز در ابعاد و قدرت‌های مختلف ساخته می‌شود و در مدل‌های ساده یا خیلی مجهز موجود است.

نتیجه‌گیری

فرز مینیاتوری چیست

یکی از تجهیزات اساسی و کاربردی‌ در نجاری، دستگاه فرز است. فرز وسیله‌ای تشکیل شده از موتور، تیغه و بدنه است که با روشن کردن آن تیغه به حرکت در می‌آید و عملیات‌هایی مانند برش، حکاکی، ظریف کاری، سایش و سایر تغییرات لازم را بر روی چوب اعمال می‌کند. فرزها انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. همچنین فرزها در اندازه و توان‌های مختلف تولید می‌شوند که شناختن هر کدام برای استفاده صحیح از آن‌ها اهمیت دارد. انواع فرز نجاری عبارتنداز، مینی فرز، فرز مینیاتوری، فرز انگشتی، فرز جاقفل زن، اورفرز، فرز سی ان سی و فرز میزی که ما در این مقاله به معرفی آن‌ها پرداختیم‌.‌ شما می‌توانید برای خرید فرز نجاری و فرز انگشتی و مینیاتوری در انواع مختلف به فروشگاه آنلاین کارمانیا جوش باستان مراجعه کنید. کلیه فرزهای در این فروشگاه با ضمانت اصالت کالا به صورت اورجینال و مستقیم از شرکت سازنده در اختیار شما قرار می‌گیرند.

سوالات متداول

  1. فرز نجاری چست؟

فرز نجاری وسیله‌ای کاربردی برای انجام تغییراتی مانند برش، سایش، سوراخ کردن و سایر تغییرات بر روی چوب است و از آن برای ساخت و تعمیر محصولات چوبی استفاده می‌شود و باعث سهولت و سرعت کار نجاران می شود.

  1. انواع فرز نجاری کدام‌اند؟

فرزهای نجاری عبارتنداز مینی فرز، فرز مینیاتوری، فرز انگشتی، فرز جاقفل زن، اورفرز، فرز سی ان سی و فرز میزی.

  1. از فرز انگشتی چه استفاده‌ای می‌شود؟

فرز انگشتی برای اقداماتی مانند حکاکی چوب، ظریف‌کاری، منبت کاری و غیره استفاده می‌شود.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
تحریریه کارمانیا مگ

تحریریه کارمانیا مگ

ما در تیم تحریریه مجله کارمانیا جوش باستان به معرفی، بررسی و مقایسه تخصصی ابزارآلات روز ایران و جهان می پردازیم. امید که گامی کوچک در جهت رشد صنعت ابزارآلات برداریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×