معرفی کارواش خانگی و صنعتی به عنوان دو نوع مختلف از وسایل شستشوی خودرو
بسیاری از افراد تمایلی به بردن خودرو خود به کارواش را ندارند و ترجیح میدهند خودشان کارواش بخرند و شستشو و تمیز کردن خودرو را در خانه و با هزینه کمتری انجام دهند. به صورت کلی کارواشهای دو نوع خانگی و صنعتی دارند که هر کدام از آنها عملکرد خاص خود را دارد و این دو نوع کارواش تفاوتهایی با هم دارند. کارواش خانگی و صنعتی تجهیزاتی کاربردی هستند که علاوه بر شستشوی خودرو، برای شستشوی سایر تجهیزات نیز کابردی هستند. با استفاده از پمپ کارواشهای خانگی و صنعتی، آب با سرعت و قدرت بالایی پخش میشود و قدرت تمیز کنندگی زیادی خواهد داشت. در ادامه به معرفی کارواش خانگی و صنعتی و نحوه عملکرد و تفاوتهای آنها میپردازیم، پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید
آشنایی با کارواش خانگی و صنعتی
کاروشها تجهیزاتی کاربردی برای شستشوی خودرو هستند که به دلیل پخش آب با فشار بالا، به تمیز شدن هر چه سریعتر و راحتتر خودرو کمک میکنند. کاروشها دارای قطعات و اجزای مختلفی هستند که پمپ، یکی از کاربردیترین قطعات کارواش بوده که وظیفه افزایش فشار آب را دارد. به صورت کلی کاروشها از نظر کاربرد دو نوع خانگی و صنعتی دارند که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارد و آشنایی با هر کدام برای انتخاب بهترین آنها اهمیت دارد. در ادامه به معرفی کارواش خانگی و صنعتی پرداختهایم.
• کارواش خانگی
کاروشهای خانگی، از قدرت و توان کمتری برخوردار هستند و برای شستشوی یک یا چند خودرو مناسب هستند. همچنین کارواشهای خانگی آب را با قدرت و سرعت کمتری پخش میکنند و حجم کمتری دارند. بنابراین کارواشهای خانگی برای شستشوی خودرو در زمان کوتاه مناسب هستند و در صورت استفاده طولانی امکان داغ کردن آنها وجود دارد. پمپ کارواشهای خانگی معمولا تک فاز است اما به دلیل حجم کم و قابلیت حمل راحتتری که دارند، طرفداران زیادی داشته و علاوهبر شستشوی خودرو برای شستشوی تجهیزات دیگر نیز استفاده میشوند.
• کارواش صنعتی
یکی از مهمترین ویژگیهایی که کارواش صنعتی دارد، قدرت و فشار بالای آن نسبت به کارواش خانگی است. در کارواشهای صنعتی آب با فشار بالایی پخش میشود و همه آلودگیها را از سطح خودرو یا سایر تجهیزات از بین میبرد. حجم آب دهی یا دبی کارواش صنعتی نیز بالا بوده و سرعت پخش آب نیز بالاتر است. پمپ کارواشهای صنعتی معمولا سه فاز و تک فاز است و فشار بار الکتریکی و سیستم قدرت موتور آنها متفاوت است. کارواشهای صنعتی از قطعاتی باکیفیت تولید شدهاند و به صورت کلی عملکرد بهتری نسبت به کارواشهای خانگی دارند. از کارواشهای صنعتی برای مکانهایی که به شستشوی خودروهای زیادی نیاز است استفاده میشود.
تفاوتهای کارواش خانگی و صنعتی
کاروشهای خانگی از جنبههای مختلفی با کارواشهای صنعتی تفاوت دارد که در ادامه به این تفاوتها میپردازیم.
• نوع موتور و قطعات آن
یکی از تفاوتهایی که کارواش خانگی با کارواش صنعتی دارد نوع موتور آن است. موتور کارواش خانگی از نوع موتور کلکتوری بوده اما موتور کارواشهای صنعتی از نوع القایی و دائم الکار هستند، یعنی برای شستشوهای طولانی مدت مناسب هستند. کارواشهای صنعتی امکان استفاده برای زمان طولانی را دارند اما کارواش خانگی در صورت استفاده بیش از حد داغ خواهد شد و امکان آسیب به موتور آن وجود دارد. همچنین قطعاتی که در موتور کارواشهای خانگی استفاده میشود با قطعات موجود در کارواش صنعتی متفاوت است. کارواشهای خانگی دارای سرسیلندرهای برنجی آلومینومی با درجه کیفیت پایین هستند اما در کارواشهای صنعتی برنجی با درجه کیفی بالاتر استفاده شده است. همچنین پیستونهای کارواش صنعتی معمولا از جنس سرامیک هستند که که در تماس با آب دچار سایش نخواهند شد اما پیستونهای کارواش خانگی کیفیت کمتری دارند.
• وزن کارواش
یکی دیگر از تفاوتهای کارواش خانگی با کارواش صنعتی در وزن آنها است. کارواشهای خانگی معمولا وزن سنگینی دارند و وزن آنها حداقل 20 کیلو است. اما کارواشهای کارواشهای خانگی به دلیل قدرت کمتر، از وزن کمی نیز برخوردار هستند.
• کیفیت شاسی
کارواشهای صنعتی دارای شاسیهای قدرتمند و بیس صنعتی و فلزی هستند اما شاسی کارواشهای خانگی ضعیفتر است و معمولا جنس آنها از پلاستیک است. به همین دلیل از کارواشهای صنعتی در محیطهای تحت فشار استفاده بیشتری میشود.
• نوع شلنگ
یکی دیگر از تفاوتهای بارز کارواشهای صنعتی و خانگی نوع شلنگ آنها است. کارواشهای صنعتی دارای شلنگهایی با بافت فولادی هستند و آب با فشار زیاد از آن عبور خواهد کرد. اما شلنگ استفاده شده برای کارواشهای خانگی، با وجود قدرت بالا دارای بافت فولادی نیستند.
• امکان تنظیم فشار
در کارواشهای صنعتی به دلیل وجود گیج فشار، امکان تنظیم قدرت فشار آب و کنترل آن وجود دارد. همچنین کارواشهای صنعتی دارای سه راه هستند که امکان استفاده همزمان دو نازل در آنها وجود دارد. اما در کاروشهای خانگی نازلهای چرخشی، در ایجاد فشار نقش دارند. دبی آب کاروشهای صنعتی، بین 12 تا 20 لیتر در دقیقه است اما کارواشهای خانگی، دبی بین 5 الی 7 لیتر در دقیقه هستند.
• حجم استفاده
کاروشهای خانگی به دلیل توان و قدرت کمتر برای استفاده محدود و کمتر مناسب هستند اما برای استفادههای طولانی مدت و بیشتر، کارواشهای صنعتی که از قدرت بیشتری برخوردار یوده، مناسب هستند.
نتیجهگیری
به منظور شستشوی خودروها باید از آب پر فشار و پر قدرت استفاده شود که کارواش وسیلهای برای تحقق این امر است. کارواشها تجهیزاتی دارای پمپ هستند و به همین دلیل آب را با فشار و سرعت بیشتر پخش میکنند. به صورت کلی کارواشها دو نوع صنعتی و خانگی دارند که هر کدام از ویژگیهای خاص خود برخوردار بوده و کاربردهای خاص خود را دارد.
کارواشهای خانگی دارای حجم و اندازه کمتر و قدرت و توان کمتر هستند و برای شستشوی یک یا چند خودرو در خانه خود میتوان از آنها استفاده نمود. در صورت استفاده طولانی مدت از کارواش خانگی، امکان اسیب به آن وجود خواهد داشت. کاروشهای صنعتی، کاروشهایی قدرتمندتر نسبت به کارواش خانگی هستند که آب را با فشار و قدرت بیشتر منتقل میکنند. از کارواشهای صنعتی میتوان به مدت طولانی و برای شستشوی خودروهای بیشتر استفاده کرد. ما در این مقاله ضمن معرفی کارواش خانگی و صنعتی به بررسی تفاوتهای این دو نوع کارواش نیز پرداختیم.
شما میتوانید برای خرید کارواش صنعتی و خانگی در انواع مختلف با موتورهای ذغالی و دینامی از برندهای معتبر خارجی و ایرانی به سایت کارمانیا جوش باستان مراجعه کنید. در این فروشگاه تمامی اجناس به صورت کاملا اورجینال و با ضمانت اصالت به همراه گارانتی رسمی و شرکتی ارائه شده و در سریعترین زمان به هر نقطه از کشور ارسال میشوند.
سوالات متداول
- کارواش خانگی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
کاروش خانگی وسیلهای است که آب را با سرعت و قدرت بالا پخش میکند و از اندازه کوچکی برخوردار بوده و به دلیل متمرکز کردن آب و افزایش فشار آن، برای شستشوی خودروها در خانه کاربردی است و مناسب استفاده طولانی مدت نیست.
- کارواش صنعتی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
کارواش صنعتی نوع دیگری از کارواش است که قدرت و سرعت بیشتری نسبت به کارواش خانگی دارد و امکان استفاده طولانی مدت از آن و برای شستشوی خودروهای بیشتر وجود دارد.
- کارواش خانگی و کارواش صنعتی از چه نظر با هم تفاوت دارند؟
از جمله تفاوتهای کاروش خانگی و کارواش صنعتی عبارتنداز، نوع موتور، وزن کارواش، کیفیت شاسی، نوع شلنگ، امکان تنظیم فشار، حجم استفاده و غیره.